Co jeść by być zdrowym

Warto spożywać wartościowe produkty, które wbrew pozorom nie muszą być drogie. Są to polskie warzywa, kupowane na targach, od zaufanych dostawców, a nie w supermarketach. Kupując w takich właśnie miejscach, jak lokalne rynki, mamy większą pewność, że warzywa i owoce, które nabywamy dla siebie i dla swoich dzieci, nie przebyły tysięcy kilometrów. Zdrowie na tym z pewnością zyska, gdyż warzywa przewożone z innych krajów musiały być w taki czy inny sposób zakonserwowane chemicznie, by utrzymać się tak doskonałym stanie, jak to możemy zaobserwować na półkach w marketach. Poza ty jeśli ktoś ma taką możliwość – wystarczy kawałek ziemi – powinien samodzielnie uprawić warzyw na własny użytek, co jest bardzo dobrym, ekologicznym i ekonomicznym rozwiązaniem. Nie należy się obawiać, że tego typu zajęcie będzie czasochłonne czy pracochłonne. Wystarczy przygotować ziemię pod uprawę, czyli przekopać, żeby wystarczyło na kilka czy kilkanaście grządek i zasiać warzyw. Potem należy je od czasu do czasu pielić i ewentualnie podlewać, choć nie zawsze jest to konieczne. Te wysiłek naprawdę się opłaci – warto podjąć takie wyzwanie.

Witaj na moim serwisie! Z zawodu jestem lekarzem internistą, który ciągle pogłębia swoja wiedzę. Na blogu zamieszczam informacje dotyczące zdrowia i leczenia wielu chorób, jeśli jesteś zainteresowany taka tematyką to zapraszam do lektury!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)