Dieta w kolorach tęczy

Wiosna i lato, to czas, gdy świeże owoce i warzywa, są ogólnie dostępne, w apetycznej większości, rodzimego pochodzenia. Na talerzach królują kolory, potrawy zachwycają smakiem i zapachem. Czas kolorowej obfitości, jest idealny, by rozpocząć tęczową dietę, nie jest tak rygorystyczna jak głodówka i trwa zaledwie siedem dni, zatem znacznie krócej niż inne. Dozwolone produkty, to wyłącznie owoce i warzywa, w ilościach nieograniczonych. Dietę otwiera kolor czerwony, dalej pomarańczowy, żółty, zielony, później, niebieski, indygo i fioletowy. Spożywane owoce i warzywa powinny być surowe, i w miarę możliwości, świeże. Takie żywienie z pewnością nie jest nudne, ponieważ każdy dzień rozpoczynamy innym kolorem. Spożywanie tak różnorodnej ilości surowych owoców i warzyw oczyszcza organizm, wpływa na opóźnienie procesów starzenia, podnosi odporność organizmu, wygląd skóry i dodaje niezwykłej energii. Zdrowie w tym sezonie, zdecydowanie jest w kolorach tęczy. Każdy może poczuć się młodo i świeżo.

Witaj na moim serwisie! Z zawodu jestem lekarzem internistą, który ciągle pogłębia swoja wiedzę. Na blogu zamieszczam informacje dotyczące zdrowia i leczenia wielu chorób, jeśli jesteś zainteresowany taka tematyką to zapraszam do lektury!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)